Hvem kan komme på Skovhus

På Skovhus Privathospital behandler vi langt de fleste psykiatriske diagnoser. Alle har mulighed for at blive behandlet, og hvis du selv betaler for dit ophold kræver det ikke en henvisning fra din egen læge.
Som udgangspunkt er vores patienter inddelt i tre forskellige grupper; forsikringspatienter, der bliver henvist via deres forsikringsselskab, offentlige patienter, der bruger ventetidsgarantien og privatbetalende patienter, der selv betaler for deres ophold og behandling.

Forsikringspatient:

Hvis du har en privat eller arbejdsgiverbetalt sundhedsforsikring, kan du i tilfælde af sygdom komme til hurtig undersøgelse og behandling på Skovhus Privathospital efter forudgående aftale med dit forsikringsselskab. Skovhus Privathospital samarbejder med de fleste danske forsikringsselskaber. Til det første besøg får du som regel accept på dækning af forvurderingsundersøgelse.

Sådan gør du

Vi har her beskrevet det typiske forløb, hvis du skal benytte din sundhedsforsikring.

1. Du tager kontakt til forsikringsselskabet og får en accept på, at de vil dække udgifterne til en forvurderingsundersøgelse.
  2. Du udfylder din del af skadesanmeldelsen, som rekvireres hos forsikringsselskabet.
  3. Du bestiller tid til forundersøgelse ved at ringe til Skovhus Privathospital på telefonnummer: 59 96 15 90 og får en skriftlig bekræftelse tilsendt.
  4. Du fremsender relevant journalmateriale, udfyldt skadesanmeldelse samt forsikringsselskabets betalingsaccept til Skovhus Privathospital.
  5. Skovhus Privathospital udfylder resten af skadesanmeldelsen, og returnerer den til forsikringsselskabet sammen med regningen for forvurderingen.
  6. Skovhus Privathospital fremsender en kopi af journalen sammen med den udfyldte skadesanmeldelse til forsikringsselskabet, som herefter skal godkende prisen for behandlingen.
  7. Hvis forsikringsselskabet accepterer at betale for behandlingen, kan du behandles på det aftalte tidspunkt. Du skal selv sikre dig, at dit forsikringsselskab har accepteret at betale for din behandling.

Hvis ventetiden til behandling på et offentligt sygehus overstiger 30 dage, har du ret til at vælge behandling på et privathospital. Det vil sige, at du frit kan vælge at blive henvist til et af de privathospitaler, som har indgået aftale med Danske Regioner. Du kan finde privathospitalerne og -klinikkerne her: www.sygehusvalg.dk

Offentlig patient:

Udrednings -og behandlingsgaranti for voksne i psykiatrien

Hvis ventetiden til behandling på et offentligt sygehus overstiger 30 dage, har du ret til at vælge behandling på et privathospital. Det vil sige, at du frit kan vælge at blive henvist til et af de privathospitaler, som har indgået aftale med Danske Regioner. Du kan finde privathospitalerne og -klinikkerne her.

Privat patient:

Mange vælger at blive undersøgt og behandlet af Skovhus Privathospitals psykiatere og behandlerteam for egen regning, men der er også mulighed for:

• At benytte en sundhedsforsikring evt. tegnet gennem arbejdsgiver/virksomhed eller drøfte muligheden for refusion med din arbejdsgiver.
  • At blive medlem af sygesikringsgruppe 2 – mere information fås ved henvendelse til Borgerservise i din kommune www.borger.dk
  • At drøfte muligheden for refusion med din sagsbehandler i din kommune.

Det kræver ikke en henvisning fra egen læge eller sygehus, hvis du selv ønsker at betale. Du kan blot kontakt Skovhus Privathospital direkte på telefonnummer: 59 96 15 90 og træffe aftale om forløbet. Du modtager derefter en skriftlig bekræftelse på forvurderingen, praktiske informationer samt betalingsbetingelser.